26 Mart 2012 Pazartesi

LİMONİ KEK


MALZEMELER

3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
100 gr tereyağ
1 su bardağı şeker
1 pk vanilya
1 pk kabartma tozu
1 limon rendesi
1 limon suyu
aldığı kadar un

GLAZÜR
1.5 limon suyu
200 gr pudra şekeri
1 limon rendesi

LİMON ŞEKERLEMESİ
1 ince dilimlenmiş limon
üzerini kapatacak kadar pudra şekeri(tahmini 1 çay bardağı)


HAZIRLANIŞI

 Tereyağını mikserle çırparak kekimizi yapmaya başlıyoruz.Şekeri yumurtayı ve diğer sıvı malzemeleri de ilave edip kuru malzemeleri de eleyerek ekliyoruz.Kek kalıbını yağladıktan sonra hafif ısıtılmış 170 derecelik fırına kek hamurumuzu gönderiyoruz.
 Kekimiz fırında pişerken glazürümüzü hazırlayalım.Limonu sıktıktan ve kabuğunun rendesini aldıktan sonra kaşığın tersiyle özünün açığa çıkması için biraz eziyoruz ve ardından pudra şekerini ilave ediyoruz.Akışkan bir sos elde ediyoruz.
 Öte yandan tepsiye yağlı kağıt serip ince dilimlenmiş limonları diziyoruz ve limonların üstü örtülecek kadar pudra şekeriyle kaplıyoruz.Kızgın fırında yarım saat kadar bekletiyoruz.Fırından çıkardığımız ve soğuttuğumuz şekerlemeler hem lezzetli hem de şık oluyor ;D

 Kekimiz piştikten sonra üzerine limonlu glazürü gezdirip,limon şekerlemeleri eşliğinde servis yapıyoruz..


Afiyet şeker olsun ;D

1 yorum: