2 Mart 2012 Cuma

BULGURLU TOPLAR


MALZEMELER;

1/2 kilo bulgur
1 orta boy patates
2 çorba kaşığı un
1 yumurta
tuz

Sosu için;

3 büyük boy soğan
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı salça
yarım çay bardağı sıvıyağ
bir tutam maydonoz
pul biber

HAZIRLANIŞI;

Bulguru kaynar suyla biraz ıslatıp 15 dk kadar bekletiyoruz.Haşladığımız ve ezdiğimiz patatesi,unu,yumurtayı,tuzu ilave ediyoruz.Karışıma aralıklarla su ilave edip bulgurlar artık dağılmayacak hale gelene kadar yoğuruyoruz.Yani elimizde yuvarladığımızda dağılmayıp bir arada durması gerekiyor. Bu karışımdan fındık kadar parçalar kopartıp yuvarlıyoruz ve yuvarladığımız topları un serpilmiş bir tepsiye atıyoruz.Diğer yandan geniş bir tencerede su kaynatıyoruz ve içine tuz ilave ediyoruz.Toplarımızı kaynayan suyun içine bırakıyoruz ve 10-15 dk kadar haşlıyoruz.Ardından delikli bir kaba alıp fazla suyunun süzülmesini sağlıyoruz.
Sosunu hazırlamak için soğanları,sarımsakları bol yağda kavurup salçayı ve pul biberi de ilave ediyoruz.Ardından bulgur toplarını da soğan karışımının içine alıp şöyle bir sosu yediriyoruz :D Maydonozu da ilave edip ister ılık ister soğuk servis ediyoruz (bence ılık daha güzel) ;D
Afiyet olsun ;D

2 yorum:

  1. Ben bunu çook severim, üstüne yoğurt da koyarım. ama patatesle yapıldığını ilk defa gördüm. muhakkak deneyeceğim. Elinize sağlık. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Patates hem lezzet katıyor hem de dokusunun daha yumuşak olmasını sağlıyor,bir de böyle deneyin ;D teşekkür ederim Aynur hanım :D

      Sil