2 Mart 2012 Cuma

ÇİKOLATALI KEK


MALZEMELER;

4 yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1.5 su bardağı süt
1.5 su bardağı toz şeker
5 yemek kaşığı kakao
3 su bardağı un
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya
80 gr bitter çikolata

HAZIRLANIŞI;

Yumurta ve toz şekeri bir kapta iyice köpürene kadar çırpıyoruz. Ardından sırayla sütü ve sıvıyağı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.Kakaoyu ve benmari usulü erittiğimiz çikolatayı da karışıma ilave ettikten sonra bu karışımdan 1.5 su bardağı kenara ayırıyoruz.Un,kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyip kerıştırmaya spatulayla devam ediyoruz.Kelepçeli kabımızı yağlıyoruz ve karışımı kaba döküp soğuk olan fırınımızda 150 derecede 40 dk pişiriyoruz.
Fırından çıkardığımız kekin üzerine hala sıcakken,ayırdığımız kakaolu karışımı ilave ediyoruz.Bir saat dinlendirdiğimiz keki artık servis edebilirız :D Üzerine kakao serptiğimizde lezzeti ikiye katlamış oluyoruz! Aslında bu bir tercih meselesi,ben bu keki ılık servis etmeyi seviyorum ve tavsiye ediyorum ;D

1 yorum: