20 Mart 2012 Salı

PİNHAN RESTAURANT YEMEK BLOGGERLARI BULUŞMASI

 Geçtiğimiz Cumartesi günü sevgili arkadaşım Rukiye Sevilay Taşçı'nın organize ettiği "YEMEK BLOGGERLARI BULUŞUYOR" etkinliğine katıldım :D Bu bloggerlerle birlikte katıldığım ilk etkinlikti ve aslında yeni blogger olduğum için gidip gitmemekte kararsızdım.Ben öyle mi olur böyle mi olur diye düşünürken Rukiye'den davet geldi :D Böylelikle blog dünyasına hızlı bir geçiş yaptım,bunun için Rukiye'ye ayrıca teşekkür ediyorum.Bu etkinlik olmasaydı o güzel mekanı acaba ne zaman keşfedecektim çok merak ediyorum.Kaldı ki ben Beylikdüzünde ikamet ediyorum.Ama en yakın zamanda kendime Pinhan Restaurantta bir kahvaltı sözüm var ;D


 Küçükyalı sahilinde adalar manzaralı nefis bir yer.Alabildiğine geniş salonları,çocuk oyun alanıyla,muhteşem terasıyla ve gün ışığını tamamıyla içine alan mimarisiyle ve nefis yemekleriyle görülmesi gereken bir mekan.


 Pinhan Restaurant günün her saati muhteşem lezzetlerle keyif alınabilecek bir mekan..Restaurantın her katı ayrı bir konsept.. Organizasyon sorumlusu Saliha hanım bizleri çok içten bir şekilde karşıladı ve tüm Restaurantı gezdirdi.

 Giriş katında, kafe ve pastane olarak hizmet veren Tu’me Cafe&Patisserie var. İkinci kat, Anadolu Mutfağı’nın geleneksel lezzetlerini sunan Patile’ye ayrılmış. Üçüncü katta yer alan Fua, dekorasyonu ile beş yıldızlı otelleri aratmayan bir deniz ürünleri restoranı. Sakre olarak adlandırılan teras katı ise, Marmara Denizi’nin en güzel manzaralarından birine sahip. Eşsiz Alakart menüsünün yanı sıra Açık büfe olarak hafta içi; sabah köy kahvaltısı, öğlen açık büfe, ikindi çayı ve Pazar günleri Brunch mevcut. Girişteki cafe'si çok ferahtı. Bostancı Küçükyalı Sahili’nde şık bir restaurant. Enfes yemekleri, kaliteli servisi, güler yüzlü çalışanları, zarif dekorasyonu ve muhteşem manzarasıyla hayata lezzet ve keyif katmak üzere tasarlanmış seçkin bir mekân..


 FUA da emsalsiz bir şekilde ağırlandık.Daha sonra kahvelerimizi içmek üzere Cafe TU-ME ye geçtik.Bu arada işletme sahibine FUA'nın anlamını sorduğumda Osmanlıca bir kelime olduğunu ve hoş koku, rayiha anlamına geldiğini söyledi.Diğer salonların isimleri ve PİNHAN ismi de Osmanlıca kelimelermiş.Özellikle salonlara verilen isimler çok ilgimi çekti.


 Restaurant yetkilisi bizlere yemekleri pişirme ve katkı maddesi kullanmama yönündeki özel hassasiyetlerinden bahsetti.Özellikle et ürünlerinde kullanılan MSG maddesi hususunda bilgiler verdi.
MONO SODYUM GLUTAMAT
Yiyeceklere katıldığında, o yiyeceğin tadının beyin tarafından güzel
olarak algılanmasını sağlıyor.
Tatlı, tuzlu, acı fark etmiyor.
Hangi yiyeceğe katılırsa lezzetliymiş gibi geliyor. O yüzden gıda
üreticilerinin bir çoğu MSG’yi karlı olduğu için kullanıyorlar.
Bu madde Nörotoksin.
Sinir hücrelerine zarar veriyor. Merkezi sinir sistemi tahribatı ve
buna bağlı olarak ALZHEİMER, PARKİNSON, HUNTİNGTON hastalıkları, SARA vb. sebep oluyor..

 Özetle PİNHAN RESTAURANT olarak kendileri gıda hususunda çok titiz.Kesinlikle yediğiniz ürünlerden bunun farkına varıyorsunuz.. Bir gün yolunuz adalar manzaralı,nefis lezzetler tadabileceğiniz bu nezih mekana düşerse damağınız asla sizleri yanıltmayacaktır.. 

1 yorum:

  1. Evet bir zamanlar keyif aldığımız tercih ettiğimiz bir yerdi ..
    Artık işi ticarete dökmüşler müşteri memnuniyeti sıfır ,hizmet anlayışı berbat rezervasyon zayıf rezerveli gittiğimiz yerde ortada bırakıldık , birde yalancı muamelesi yaptılar yaptırmamışınız diye ...
    Varsın katkı maddesi koysunlar yeterki kibar ve müşteriyi önemseyen bir tavır takınsınlar

    YanıtlaSil