11 Mart 2012 Pazar

FRAMBUAZLI ÇİKOLATALI TARTÖLET


MALZEMELER

125 gr.soğuk tereyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta
aldığı kadar un

200 gr. krema
200 gr. bitter çikolata
1 su bardağı frambuaz
nane yaprağı
pudra şekeri

HAZIRLANIŞI

 Hamur için gerekli malzemeleri yoğurup streç filme sarıp buzdolabında 30 dk. kadar bekletiyoruz.Diğer yandan tartölet kalıplarını yağlayıp onları da buzdolabına koyuyoruz.
 Kremayı bir tencereye koyup kaynama noktasına geldiğinde ateşten alıp kırdığımız çikolataları ilave ediyoruz ve çırpma teli yardımıyla çikolatanın erimesini sağlıyoruz.Biz tartöletleri pişirene kadar bu da dolapta beklesin :D
 Soğuyup dinlenen hamuru alıp hafif unla açıyoruz ve soğuyan kalıplara yerleştiriyoruz.Hamurun yeterince ince olduğundan emin olmamız lazım,kap görevi göreceğinden kalın birşey istemeyiz tabi.Kalıbın dibini birkaç çatal darbesiyle deliyoruz ki hava kabarcığı oluşup kabarmasın.
 Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 20 dk kadar pişiriyoruz.Kalıplardan soğuduktan sonra çıkarıyoruz ki kırılmasın.Dolapta beklettiğimiz kremayı alıp kaplara eşit miktarda koyuyoruz.Üzerini frambuaz,nane yaprağı ve pudra şekeriyle süslüyoruz ve çok şık bu tartöletleri sevdiklerimize ikram ediyoruz ;D
Afiyet olsun ;D

2 yorum:

  1. Nom nom nom :))
    Bayildimm harika gozukuyor, fotografini da cok guzel cekmissiniz.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim,lezzeti de görüntüsü gibi yanıltmıyor ;D

    YanıtlaSil