21 Temmuz 2012 Cumartesi

SEBZELİ TAVUK ROSTO


 Ramazan yaza geldi,ee eski alışkanlıklar değişti.. Artık ramazan sofralarını hafif lezzetler donatıyor..
 Ramazanda dondurma yemek mi?gülerdim küçükken olsa :D

 Bugünkü misafirler için hazırladığım bu tarif bir kaç defa daha yapılmayı hak etti sanırım..

 MALZEMELER

1 kg tavuk kıyması
1 adet havuç
2 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
1 su bardağı bezelye
1 adet soğan
4 diş sarımsak
2 adet yumurta
1 çay bardağı galeta unu
1 adet yufka

HAZIRLANIŞI

Tavuk kıymasıyla işe başlıyoruz.Kasabınızdan rica edebiliyorsanız ve ayrı makinası varsa ne mutlu.Aksi taktirde evde kendi mutfak robotunuzda da bunu halledebilirsiniz ;D

 Sebzeleri küçük küpler halinde doğruyoruz ve köfte yapar gibi bir kıvam aldırıyoruz.Bütün malzemeleri yoğurduktan sonra yufkamızı yayıp hazırladığımız kıymayı içine koyup sarıyoruz.rulo şeklini verip fırına atıyoruz.Üzerini yağlı kağıt vb bir şeyle kapatırsanız kurumasını engellemiş olursunuz.Ayrıca fırına vermeden evvel de yufkanın üzerini biraz ıslatabilirsiniz.

 1saat kadar 200 derecede pişirdikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.

 Fotoğrafta görünen garnitür sebzeleri de doğrayıp fırın tepsisine yaydım.Üzerine zeytinyağı,tuz,pul biber,nane ve kekik attım.Yemeğin yanına yakışan bir lezzet!

 Ayrıca servis esnasında tavuk rostonun üzerine domatesten yaptığınız sosu gezdirebilirsiniz.Ayrı bir lezzet kattı..Sadece domates ve zeytinyağı..

 Afiyet,şifa olsun ;D

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder