29 Haziran 2012 Cuma

KÖSTEBEK PASTA


MALZEMELER

3 poşet krem şanti
3 çay bardağı süt
4 adet muz
10 adet halley
1 su bardağı hindistan cevizi
1 pk hazır pandispanya
1 çay bardağı parça çikolata

HAZIRLANIŞI

 İşe krem şantileri soğuk sütle çırparak başlıyoruz.Daha sonra muzu ve halleyi küçük parçalar halinde krem şantinin içine atıyoruz.Hindistan cevizi ve parça çikolataları da ilave edip karıştırıyoruz ve soğuyup sertleşmesi için dolaba kaldırıyoruz.

 Öte yandan pandispanyamızı alıp çay bardağıyla halkalar kesiyoruz.Bu ölçü tamamen zevkinize kalmış su bardağı da olur.Kalan parçaları da elimizle ufalayıp bir kaseye biriktiriyoruz. Soğuyan harcı dolaptan çıkartıp elimizde kayısıdan biraz büyük bir parçayı top yapıp halka kekin üzerine yerleştiriyoruz.Ufaladığımız kek kırıntılarını da üzerine yapıştırarak düzgün bir şekil veriyoruz. Kek altları ve harç bitene kadar bu işleme devam ediyoruz.

 Porsiyonluk mini mini pastacıklarımız servise hazır,afiyet olsun ;D

2 yorum:

  1. Daha kendisini görünce nasıl gözüm döndü ise çatal bıcak denen mataryeli unutuP avuçladım resmen ellerimde dağıldı ama parmaklarımda tadı kaldı haha :)

    Sünnet kınasından enfes hatıra :D

    SENİYYE

    YanıtlaSil