3 Haziran 2012 Pazar

BİBERİYELİ ŞEHRİYELİ TAVUK ÇORBASI


MALZEMELER

1 tavuk but
1 su bardağı tel şehriye
1 domates
1 tatlı kaşığı salça
1 yemek kaşığı sıvıyağ veya tereyağı
1 adet havuç
bir tutam taze biberiye
tuz

HAZIRLANIŞI

 Öncelikle tavuğu haşlayarak işe başlıyoruz,bu esnada tencereye bir tutam da taze biberiye atıyoruz.
Başka bir tencerede yağ ile birlikte rendelenmiş havuç ve biberiyeleri soteleyip salçasını,tuzunu ve bir miktar suyunu da ilave edip kapağını kapatıyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz.
 Haşlanan tavuğu didip şehriyelerle birlikte kaynayan çorbamıza ilave ediyoruz.Tavuktan kalan suyu da içine koyup kaynamaya bırakıyoruz.Bu esnada  biraz da taze biberiye ekliyoruz.Çorba kıvamını bulduktan sonra üzerine yine taze biberiyeyle servis ediyoruz..Biberiye var diye karabiberi ihmal etmeyin çok yakışıyor..


 Hazır biberiye mevsimindeyken denemenizi tavsiye ederim ;D

 Afiyet şifa olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder