7 Ağustos 2012 Salı

FIRINDA ORMAN KEBABI


MALZEMELER

1 kg kuşbaşı dana eti
4 orta boy patates
2 orta boy havuç
2 adet kırmızı biber
4 adet sivri biber
1 orta boy soğan
3 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı salça
kekik,tuz,kara biber

HAZIRLANIŞI
Yapışmaz tencereye tereyağını koyup kızdırıyoruz ve eti ilave edip yüksek ateşte kavuruyoruz.Baharatını ilave ediyoruz.Et suyunu bırakıp çekince ve biraz da kızarınca ocaktan alıyoruz ve fırın tepsisine yayıyoruz.Aynı tencereye soğanı ve kuşbaşı et boyutunda doğradığımız patates ve havucu ilave ediyoruz ve salçayı ilave edip kavuruyoruz.Üzerine yeteri kadar su koyup ocağın altını kapatıyoruz.Kavurduğumuz sebzeleri de etin üzerine yayıyoruz ve tabi suyunu da.Son olarak biberleri doğruyoruz ve üzerine yayıyoruz.

 Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 1 saat kadar pişmeye bırakıyoruz,sonuç işte bu nefis görüntü ;D


 İsterseniz bu şekilde porsiyonluk güveçlerde de bu yemeği hazırlayıp sunabilirsiniz..

Afiyet şifa olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder