9 Ağustos 2012 Perşembe

ALTI ÜSTÜ BONFİLE


MALZEMELER

16 parça bonfile
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet soğan suyu
3 diş sarımsak
bir tutam biberiye
tuz

İÇ HARCI İÇİN

2 adet kırmızı biber
2 adet yeşil dolmalık biber
2 adet havuç
1 adet kırmızı soğan
1 su bardağı soya filizi
5-6 yaprak ıspanak
10 adet mantar
2 diş sarımsak
tuz

HAZIRLANIŞI

 Öncelikle işe etleri marine etmekle başlıyoruz.Etleri bir kaba alıp üzerine zeytinyağı,biberiye ,sarımsak ve rendeleyip suyunu çıkarttığımız soğanın suyunu ilave ediyoruz.Üzerini streçle kapatıp buzdolabında birkaç saat dinlenmeye alıyoruz.

 Sebzeleri jülyen şeklinde doğruyoruz ve zeytinyağı koyduğumuz tavada fazla karıştırmadan çevirerek soteliyoruz.Ardından tuzunu da ilave edip iri doğradığımız ıspanak yapraklarını ve soya filizini de ekleyip ocağın altını kapatıyoruz.


 Mantarları ayrı bir tavada kavurup sonra diğer malzemelerle birleştirmenizi tavsiye ederim. Çünkü mantar sebzelerin arasında kalıp iyi pişmeyebilir.Çünkü sebzeler tamamen ölene kadar pişmemeli,bayılsın yeter :D

 Dinlendirdiğimiz etleri kızgın tavada kızartıyoruz,gerekirse az yağ eklenebilir.Kızaran bonfilenin biriyle zemini oluşturup dolu bir kaşık sebzeli harçtan koyuyoruz ve diğer bonfile dilimini üzerine yerleştiriyoruz.Gayet gösterişli bir ana yemek..


 Siz siz olun soğan,sarımsak,karabiberi kremayla güzelce sos yapıp aceleyle üzerine gezdirmeyi unutmayın :/

 Yakından ve beğeniyle takip ettiğim sevgili Müge Hüner hanımın tarifinden esinlenerek ve birkaç malzeme değişikliğiyle bu tarifi oluşturdum,denemenizi tavsiye ederim.

 Not: kızardığı anda servis edilirse ve marinede bekletilirse yumuşacık bir et elde ediyorsunuz :) Bu sefer sosuyla yemek nasip olmadı,bir sonraki sefere artık ;D

 Afiyet şifa olsun..

 

1 yorum:

  1. çok güzel görünüyor ellerine sağlık :) banada beklerim :) sevgiler

    YanıtlaSil