25 Şubat 2012 Cumartesi
KIYMALI KREP
MALZEMELER;
KREP İÇİN;
5 yumurta
1 su bardağı süt
2 su bardağı un (eksik ya da fazla kullanabilirsiniz kıvamı olana dek)
tuz
İÇ MALZEMESİ İÇİN;
yarım kilo kıyma
1 orta boy soğan
tuz,karabiber
4 yemek kaşığı sıvıyağ
ÜZERİ İÇİN;
1 kase rendelenmiş kaşar
bir tutam pul biber
HAZIRLANIŞI;
Her davette kabul gören bir tarifi paylaşmak istedim sizlerle :D
Önce iç malzemeyi hazırlayalım.Sıvı yağı bir tencereye koyup soğanları soteliyoruz ve ardından kıymayı da ilave edip kavuruyoruz.tuz ve karabiberi de ekledikten sonra iç malzememizin yapımını bitirmiş oluyoruz.
Şimdi krepler için bir kaba yumurtaları kırıp çırpıyoruz.Sütü ve tuzunu da ilave edip unu eleyerek ekliyoruz.
Burada süt yerine bazen yoğurtta kullandığım oluyor yani biraz süt biraz yoğurt ;D (Un miktarını azaltıp çoğaltabilirsiniz) Akışkan bir kıvam olana dek çırpıyoruz. Krepleri ısınmış yanmaz yapışmaz tavada birkaç damla sıvı yağ ile sırayla pişiriyoruz.
Krepler hazır olduğunda iç malzememizden birer ikişer kaşık içine koyuyoruz ve sigara böreği sarar gibi biraz da gevşekçe sarıyoruz. Fırın kabına dizip üzerine rendelenmiş kaşarı ve pul biberi gezdiriyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerindeki kaşarlar eriyinceye kadar pişiriyoruz. Vee kıymalı kreplerimiz servise hazıır :D
Servis Önerisi;Çırpılmış yoğurdu üzerine gezdirdiğinizde mantıvari bir tat oluyor ;D
Ayrıca iç malzeme olarak tavuklu da tercih edebilirsiniz.Ama bunu denemediyseniz bir deneyin derim ben :D
Şimdiden afiyet olsun!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder